Wesela » Pakiety weselne

Pakiet weselny „SREBRNY”

Zupa: Bursztynowy rosół z domowym makaronem i zielona pietruszką

Danie główne na półmiskach (3 porcje mięsa na osobę)

Tradycyjna rolada wołowa, Pieczeń z karczku, Pierś kurczaka przekładana wykwintnym pomidorem glazurowanym, sos pieczeniowy Dodatki: domowe kluski śląskie, ziemniaki opiekane, ziemniaki gotowane czerwona kapusta na ciepło, zestaw surówek (marchew, seler, biała kapusta)

Kolacja 1: Kacze udo podane z grzybowo tymiankowym risotto oraz glazurowanym burakiem

Kolacja 2: Żurek z jajkiem i kiełbasą i świeżym pieczywem

Zimny bufet

Wędliny swojskie, mięsa pieczone, pasztet z dziczyzny z sosem z owoców leśnych, deski serów, jaja sosie tatarskim, tymbaliki z drobiu, śledź w oleju, sałatka grecka, sałatka jarzynowa, pikle i marynaty, kosz świeżego pieczywa,

Cena: 179,00zł/os.

 

 

Pakiet weselny „ZŁOTY”

Zupa: Krem brokułowy z płatkami migdałów

Danie główne na półmiskach (3 porcje mięsa na osobę)

Rolada drobiowa nadziewana serem i szynką, Polędwiczka wp. grillowana Tradycyjna rolada wołowa, sos pieczeniowy

Dodatki: domowe kluski śląskie, ziemniaki opiekane, ziemniaki gotowane czerwona kapusta na ciepło, zestaw surówek (marchew, seler, kapusta pekińska)

 

Kolacja 1: Policzki wołowe na puree chrzanowym i grillowane warzywa

Kolacja 2: Udziec wp. krojony na Sali przez Szefa Kuchni, podany z kapustą zasmażaną i opiekanymi ziemniakami

Kolacja 3: Barszcz z pasztecikiem

Zimny bufet

Wędliny swojskie, mięsa pieczone, pasztet z dziczyzną z sosem z owoców leśnych, deski serów,                        jaja sosie tatarskim, roladki z szynki z musem chrzanowym w galarecie, śledź w śmietanie, sałatka jarzynowa, sałatka wiosenna, pikle i marynaty, kosz świeżego pieczywa,

Cena: 199,00zł/os.

 

 

Pakiet weselny „DIAMENTOWY”

Przystawka: Pasztet z dziczyzny z sosem z owoców leśnych Zupa: Delikatna zupa z leśnych grzybów

Danie główne na półmiskach (3 porcje mięsa na osobę)

Kacze uda pieczone z jabłkami, Polędwiczka wp. w plastrach boczku, Roladka z indyka nadziewana szpinakiem, sos żurawinowo-jabłkowy, sos śmietanowy,

Dodatki: domowe kluski śląskie, półksiężyce ziemniaczane, ziemniaki gotowane warzywa gotowane,  zestaw surówek (marchew, seler, buraki)

Kolacja 1:  Polędwiczka  z dorsza na puree dyniowym z bukietem chrupiącej czerwonej kapusty

Kolacja 2: Udziec wp. krojony na Sali przez Szefa Kuchni, podany z kapustą zasmażaną i opiekanymi ziemniakami

Kolacja 3: Barszcz z pasztecikiem

Zimny bufet

Wędliny swojskie, mięsa pieczone, pasztet z dziczyzną z sosem z owoców leśnych, deski serów, jaja sosie tatarskim, tymbaliki z drobiu, śledź w śmietanie i oleju, ryby wędzone, sałatka ziemniaczana z boczkiem, sałatka szynką dojrzewającą,  piramida z mozarelli i pomidorów, pikle i marynaty, kosz świeżego pieczywa, 

Cena: 239,00zł/os.

  

DO WYBRANEGO MENU MOŻECIE PAŃSTWO WYBRAĆ JEDEN Z PAKIETÓW

 

PAKIET 1                                                                             39ZŁ/OSOBA

Wino musujące na powitalny toast

Kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe

serwowane bez ograniczeń

PAKIET 2                                                                             49ZŁ/OSOBA

Wino musujące na powitalny toast

Kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe,

Napoje gazowane serwowane bez ograniczeń

PAKIET 3                                                                             69ZŁ/OSOBA

Wino musujące na powitalny toast

Kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe,

Wódka czysta typu Sobieski serwowana bez ograniczeń

PAKIET 4                                                                               79ZŁ/OSOBA

Wino musujące na powitalny toast

Kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe,

Napoje gazowane serwowane bez ograniczeń

Wódka czysta serwowana bez ograniczeń

PAKIET 5                                                                               99ZŁ/OSOBA

Wino musujące na powitalny toast

Kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe,

Napoje gazowane serwowane bez ograniczeń

Wódka czysta, wino białe, wino czerwone serwowana bez ograniczeń

PAKIET 6                                                                             119ZŁ/OSOBA

Wino musujące na powitalny toast

Kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe,

Napoje gazowane serwowane bez ograniczeń

Wódka czysta, wino białe, wino czerwone, whisk(e)y serwowana bez ograniczeń

PAKIET 7                                                                           129ZŁ/OSOBA

Wino musujące na powitalny toast

Kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe,

Napoje gazowane serwowane bez ograniczeń

Wódka czysta, wino białe, wino czerwone, whisk(e)y, brandy serwowana bez ograniczeń

 

Do każdego pakietu z alkoholem proponujemy wódkę typu Premium - Stanislav Luxury Polish Vodka (Pravda) Baczewski +20,00zł dopłata

 

 

Inne propozycje, z których możecie Państwo skorzystać planując menu w naszej restauracji.

  1. -  Krem z dojrzałych pomidorów z serem mozarella i chrupiącą bagietką - Delikatny krem z kurcząt podany ze smażonymi prawdziwkami - Krem z borowików z łazankami - Chrzanowe Capucinno z chrustem z szynki i chrupiącą bagietką 2. Dania główne – Mięsa - Podudzia z kurczaka na sposób azjatycki, - Rolady z szynki wieprzowej, - Pieczeń z karczku w aromacie kminku - Polędwiczka wieprzowa z grzybami - Pieczeń wp. ze śliwką - Łosoś w sosie kurkowym- Pieczeń wp. z królewskimi borowikami, - Wołowa rozkosz w sosie borowikowym 3. Kolacje - Roladki z indyka faszerowane pieczarkami z sosem mięsnym, ziemniakami puree i zestawem surówek - Dorsz pieczony podany z sosem ziołowym, ryżem i fasolką szparagową - Szaszłyk z indyka z warzywami podany z frytkami - Owijane boczkiem polędwiczki pieczone z ziemniakami na maśle i majerankiem - Szparagi owijane w polędwiczkę wieprzową z sosem pieprzowym i ziemniakami puree - Sandacz pieczony z masłem  łososiowym , bukiet warzyw - Polędwiczka nadziewana serem pleśniowym z rogatymi pieczonymi ziemniakami i mieszanką sałat - Szlachetne borowiki z zielonymi szparagami na tostach podane - Grillowany filet z kurczaka z warzywami gotowanymi i Dudinkami - Comber z sarny podany z ziemniakami pieczonymi w boczku i musem z buraczków - Stek z polędwicy wołowej podany z ziemniaczanym puree i sałatką z zielonego ogórka - Filet z gęsi podany z kaszą jęczmienną z boczkiem i buraczkami 4. Desery - Krem bulle - Suflet czekoladowy z wiśniami - Sernik z sosem waniliowym - Szarlotka na ciepło z lodami - Lody czekoladowe z wiśniami w rumie - Panna cota na sosie waniliowo malinowym - Sorbet malinowy z owocami - Fontanna z czekoladą i owocami