Restauracja » Oferta firmowej kolacji wigilijnej

Menu wigilijne 2016 – oferta dla minimum 25 osób

 

Propozycja I

Przystawka: Obsmażone pierogi z kapustą i grzybami

Zupa: Zupa z suszonych grzybów z łazankami i śmietaną

Danie główne: Filet z karpia panierowany w migdałach, podany z ziemniakami puree i kapustą z grzybami

Deser: Tradycyjny piernik przekładany morelami podany z sosem miodowo-śliwkowym

70,00zł/os.

Propozycja II

Przystawka: Pierogi obsmażane na maśle

Zupa: Barszcz wigilijny z uszkami

Danie główne: Dorsz na selerowo-ziemniaczanym puree z sosem balsamicznym i duszonymi pomidorami

Deser: Suflet czekoladowy z rumem i karmelizowanymi pomarańczami

80,00zł/os.

 

Propozycja III

Przystawka: Duet z siekanego śledzia i łososia w sosie cytrynowym i pieczoną bagietką

Zupa: Bulion rybny z grzankami maślanymi

Danie główne: Sandacz podany na duszonych w śmietanie grzybach podany z ziemniaczkami pieczonymi i glazurowanymi buraczkami

Deser: Jabłecznik podany na ciepło z lodami

99,00zł/os.

  

Propozycja IV

Przystawka zimna: Śledź ze śliwkami w sosie estragonowym

Przystawka gorąca: Jesiotr na kaszy perłowej z sosem winno-miodowym

Zupa: Bulion z makaronem naleśnikowym

Danie główne: Kaczy filet z pieczonymi jabłkami podany z ziemniakami z rozmarynem i sosem żurawinowym

Deser: Sernik z pomarańczą i sosem owocowym

119,00 zł/os.

Propozycja V

Zupa: Delikatna zupa z leśnych grzybów

Danie główne na półmiskach (3 porcje mięsa na osobę)

Kacze uda pieczone z jabłkami, Polędwiczka wp. w plastrach boczku, Roladka z indyka nadziewana

szpinakiem, sos żurawinowo-jabłkowy, sos śmietanowy,

Dodatki: domowe kluski śląskie, ziemniaki opiekane,

warzywa gotowane, zestaw surówek (marchew, seler, buraki)

Deser: Lody z gorącym sosem malinowym

95,00zł/os.

Propozycja VI

Zupa: Bulion cielęcy z pulpecikami

Danie główne podawane na półmiskach (3 porcje mięsa na osobę):

Cielęcina nadziewana borowikami, Filet z gęsi, Polędwiczka wp. z rozmarynem

Dodatki: kopytka, półksiężyce ziemniaczane,

warzywa gotowane, zestaw surówek (marchew, seler, buraki)

Deser: Suflet czekoladowy z gorącymi wiśniami

105,00zł/os.

DODATKOWE PROPOZYCJE

 

Zimny bufet I:

 Karp w galarecie, sos tatarski, sałatka ziemniaczana z ogórkiem kiszonym, czerwoną cebulą i śledziem, Sałatka z makaronu i brokuł, wybór serów,  marynowane grzyby, pieczywo

45,00zł/os.

 

Zimny bufet II:

 Pstrąg w galarecie z sosem szalotkowym, sandacz z sosem kaparowym, mięsa pieczone, sałatka z szynką parmeńską, wędzona kaczka z chutney melonowym, sałatka z porów i pieczarek, karp w pomidorach, marynowane grzyby, sos żurawinowy, pieczywo

55,00zł/os.

 

Oferta dla minimum 25 osób

  

Napoje i alkohole

  

PAKIET 1                                                                                       35,00zł/OSOBA

Kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe,

Napoje gazowane serwowane bez ograniczeń

PAKIET 2                                                                                      55,00zł/OSOBA

Kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe, Napoje gazowane serwowane bez ograniczeń

Wódka czysta Sobieski serwowana bez ograniczeń

 

PAKIET 3                                                                                       65,00zł/OSOBA

Kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe,

Napoje gazowane serwowane bez ograniczeń

Wódka czysta Sobieski, wino bankietowe serwowane bez ograniczeń

  

 

Ceny napoi w przypadku rozliczenia „wg zużycia”

Whiskey (Johnny Walker Red Label) – 80,00 zł / 0,5l

Wódka czysta (Wyborowa, Sobieski,) – 45,00 zł / 0,5l

Wino białe/czerwone – 45,00 zł / 0,7l

Piwo Żywiec – 6,00 zł / 0,5l

Coca-Cola, Fanta, Sprite, Tonic – 4,00 zł / 0,2l

Sok owocowy – 14,00 zł / 1l

Woda mineralna – 9,00 zł / 1l

Kawa  i  herbata – 5 zł / szt.