Restauracja » Oferta firmowej kolacji wigilijnej

Menu wigilijne 2018 – oferta dla minimum 25 osób

 

Propozycja I

Przystawka: Obsmażone pierogi z kapustą i grzybami

Zupa: Zupa z suszonych grzybów z łazankami i śmietaną

Danie główne: Filet z karpia panierowany w migdałach, podany z ziemniakami puree i kapustą z grzybami

Deser: Tradycyjny piernik przekładany morelami podany z sosem miodowo-śliwkowym

79,00zł/os.

Propozycja II

Przystawka: Pierogi z kapustą i grzybami obsmażane na maśle

Zupa: Barszcz wigilijny z uszkami

Danie główne: Dorsz na selerowo-ziemniaczanym puree z sosem balsamicznym i duszonymi pomidorami

Deser: Jabłecznik podany na ciepło z lodami 97,00zł/os.

 

Propozycja III

Przystawka: Duet z siekanego śledzia i łososia w sosie cytrynowym i pieczoną bagietką

Zupa: Zupa rybna z grzankami

Danie główne: Sandacz podany na duszonych w śmietanie grzybach podany z ziemniaczkami pieczonymi i glazurowanymi buraczkami

Deser: Ciasto makowe z sosem migdałowym

108,00zł/os.

 

Propozycja IV

Zupa: Zupa z suszonych grzybów z łazankami i śmietaną

Danie główne na półmiskach (3 porcje mięsa na osobę)

Kacze uda pieczone z jabłkami, Polędwiczka wp. w plastrach boczku, Roladka z indyka nadziewana

szpinakiem, sos żurawinowo-jabłkowy, sos śmietanowy,

Dodatki: domowe kluski śląskie, ziemniaki opiekane,

warzywa gotowane, zestaw surówek (marchew, seler, buraki)

Deser: Lody z gorącym sosem malinowym

119,00zł/os.

 

Propozycja VI

Zupa: Krem brokułowy z migdałami

Danie główne podawane na półmiskach (3 porcje mięsa na osobę):

Cielęcina nadziewana borowikami, Filet z gęsi, Polędwiczka wp. z rozmarynem, sos pieczeniowy, sos śmietanowy

Dodatki: kopytka, półksiężyce ziemniaczane,

warzywa gotowane, zestaw surówek (marchew, seler, buraki)

Deser: Suflet czekoladowy z gorącymi wiśniami

119,00zł/os.

  

DODATKOWE PROPOZYCJE

 

Zimny bufet I:

 Karp w galarecie, śledź marynowany w occie, mięsa pieczone, jaja w sosie tatarskim, sałatka ziemniaczana, sałatka jarzynowa, marynowane grzyby, pieczywo, masło

50,00zł/os.

 

Zimny bufet II:

 Pstrąg w galarecie, dorsz duszony w warzywach, sałatka ziemniaczana ze śledziem, sałatka z porów i pieczarek, mięsa pieczone, pasztet z dziczyzną, sos żurawinowy, jaja w sosie tatarskim, ryby wędzone, pikle, pieczywo, masło

65,00zł/os.