Menu » Menu Restauracji

Menu dla dzieci


KARTA MAŁEGO GŁODOMORA

ZUPY

 

ZUPA CZERWONEGO KAPTURKA – POMIDOROWA Z RYŻEM I ŚMIETANKĄ 9,00

ZUPA ZBÓJNIKA RUMCAJSA  -ROSÓŁ DROBIOWY Z MAKARONEM 8,00

 

DANIA GŁÓWNE


PRZYSMAK KUBUSIA PUCHATKA
- MIODOWY KURCZAK W PŁATKACH KUKURYDZY, PODANY Z GOTOWANĄ MARCHEWKĄ I FRYTKAMI 19,00 zł

DANIE MAMY MUMINKA – PALUSZKI Z INDYKA Z KOLOROWYM RYŻEM I SAŁATKĄ Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ 23,00 zł

SHREKOWY OBIAD Z  BAGIEN – FILET Z BIAŁEJ RYBY , PODANY Z MIZERIĄ I ZIEMNIACZKAMI 21,00 zł

 

DESERY

 

SOK Z GUMIJAGÓD -KOKTAJL TRUSKAWKOWY 7,00 zł

SAŁATKA ŁASUCHA - SAŁATAKA OWOCOWA Z BITĄ ŚMIETANĄ 9,00 zł

PRZYSMAK KRÓLOWEJ ŚNIEGU -PUCHAR LODÓW Z SOSEM MALINOWYM I OWOCAMI 11,00 zł


Polecamy


POLECAMY:

Zupa borowikowa z grzankami -18,00 zł

Leśna sałatka z marynowanymi borowikami i wędzonym twarożkiem - 32,00 zł

Makaron casarecce z pesto z czosnku niedźwiedziego z parmezanem i serem feta - 29,00 zł

Filet z kurczaka zagrodowego nadziewany owczym serem, podany ze szparagami i puree z batatów - 39,00 zł

Polędwiczka wieprzowa przekładana szynką parmeńską i szparagami z puree kalafiorowo-marchewkowym oraz salsą z pomidora i ogórka - 44,00 zł

Ossobuco z kluseczkami gnocchi i gremolatą - 46,00 zł

Polędwiczka z dzika panierowana w orzechach laskowych podana z ziemniakami z ognia, buraczkami i konfiturą z jarzębiny - 59,00 zł

Bliny z kaszy pęczak z wędzonym tuńczykiem i sosem pietruszkowo-cytrynowym - 44,00 zł

Polędwica z dorsza z frytkami z batatów i sałatką z cukinii, melona, rukoli oraz granata - 46,00 zł

Śródziemnomorski półmisek - 75,00 zł

 


Przystawki

Kozi ser na grzance, podany z sałatką z winogronami i prażonym słonecznikiem

28 PLN

Śledź w oleju lub w śmietanie

21 PLN

Deska serów i wędlin z bagietką

29 PLN

Tatar wołowy podany z tradycyjnymi dodatkami

39 PLN

Carpaccio z polędwicy wołowej podane na sosie czosnkowym z rukolą i świeżo tartym parmezanem

39 PLN

Krewetki z grzankami czosnkowymi

50 PLN

Sałatki

Leśna sałatka z marynowanymi borowikami i wędzonym twarożkiem

32 PLN

Sałatka nicejska ze stekiem z tuńczyka

38 PLN

Sałatka Cezar

29 PLN

Pasta i risotto

Ravioli z kaczą piersią i masłem z orzechami

28 PLN

Makaron penne z pesto bazyliowym lub paprykowym i parmezanem

29 PLN

Rissotto z grzybami leśnymi i parmezanem

32 PLN

Makaron casarecce z pesto z czosnku niedźwiedziego z paremezanem i serem feta

29 PLN

Zupy

Domowy rosół z wołowiny i drobiu z makaronem

15 PLN

Żurek bielski z suszonymi grzybami i jajkiem

18 PLN

Francuska zupa cebulowa podana z grzanką serową

18 PLN

Krem paprykowy podany z grissini

18 PLN

Zupa borowikowa z grzankami

18 PLN

Dania główne

Filet z kurczaka zagrodowego nadziewany owczym serem, podany ze szparagami i puree z batatów

39 PLN

Roladka z indyka z boczniakiem podana z risotto tymiankowym i carpaccio z buraka z nutą sosu kaparowego

35 PLN

Filet z polskiej gęsi podany na kaszy jęczmiennej smażonej z boczkiem, z sosem pieczeniowym oraz musem z buraków

49 PLN

Panierowany schab z kostką podany z pieczonymi ziemniakami i kapustą zasmażaną

32 PLN

Wiedeński sznycel z frytkami i zieloną sałatą

42 PLN

Polędwiczka wieprzowa przekładana szynką parmeńską i szparagami z puree kalafiorowo-marchewkowym oraz salsą z pomidora i ogórka

44 PLN

Bliny z kaszy pęczak z wędzonym tuńczykiem i sosem pietruszkowo-cytrynowym

44 PLN

Polędwiczka z dzika panierowana w orzechach laskowych podana z ziemniakami z ognia, buraczkami i konfiturą z jarzębiny

59 PLN

Policzki wołowe z kaszotto kurkowym i tatarem ogórkowo-pomidorowym

42 PLN

Stek z polędwicy wołowej w sosie pieprzowym z frytkami stekowymi i grillowanymi warzywami

75 PLN

Ossobuco z kluseczkami gnocchi i gremolatą

46 PLN

Beskidzki pstrąg z pieca z frytkmi i grillowanymi warzywami

37 PLN

Łosoś z rusztu z sosem bazyliowym podany z ryżem ze słonecznikiem oraz bukietem sałat

45 PLN

Polędwica z dorsza z frytkami z batatów i sałatką z cukinii, melona, rukoli oraz granata

46 PLN

Sandacz na puree z zielonego groszku z chipsami z batata

46 PLN

Półmisek śródziemnomorski

75 PLN

Desery

Mascarpone z białą czekoladą i musem owocowym

19 PLN

Creme brulee z sorbetem malinowym i świeżymi owocami

19 PLN

Lody waniliowe z malinami macerowanymi

19 PLN

Suflet czekoladowy z gorącymi wiśniami

19 PLN

Flambirowane śliwki pod waniliową kruszonką

15 PLN