Restauracja » Imprezy okolicznościowe

Hotel Restauracja Sahara to wyjątkowe miejsce na zorganizowanie jedynego w swoim rodzaju, eleganckiego

przyjęcia okolicznościowego w cudownym otoczeniu zieleni oraz pięknych, górskich krajobrazów.

Restauracja Hotelu Sahara z specjalizuje się w organizacji:

Jesteśmy również przygotowani do świadczenia usług cateringowych.

 

Propozycje dań serwowanych:

Propozycja I

Zupa:  Domowy rosół z wołowiny i drobiu z makaronem

Danie główne: Panierowany schab z kostką podany z pieczonymi ziemniakami i kapustą zasmażaną

Deser: Szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi

55,00 zł/os.*

  

Propozycja II

Zupa: Krem z dojrzałych pomidorów podprawiony śmietanką podany z serem mozzarella i bagietką

Danie główne: Filet z kurczaka z rusztu z kolorowym ratatouille oraz risotto parmezanowym

Deser: Mascarpone z sosem owocowym

59,00 zł/os.*

  

Propozycja III

Zupa:  Francuska zupa cebulowa z grzanką serową

Danie główne: Polędwiczka wieprzowa z sosem kurkowym i ziemniakami tartiflette oraz sałatką z

rzodkiewki

Deser: Krem brule z sorbetem malinowym i świeżymi owocami

65,00zł/os.*

 

Propozycja IV

Zupa:  Krem z papryki podany z grissini

Danie główne: Łosoś grillowany podany z ryżem i duszonym szpinakiem

Deser: Suflet czekoladowy z gorącymi wiśniami

72,00 zł/os.*

 

 

Propozycja V

Zupa: Krem grzybowy z kaszą jęczmienną podprawiony śmietanką

Danie główne: Filet z polskiej gęsi podany na kaszy jęczmiennej smażonej z boczkiem, z sosem pieczeniowym oraz musem z buraków

Deser: Sernik z sosem owocowym

75,00 zł/os.*

   

Propozycja VI

Zupa: Chrzanowe cappuccino z chrustem szynkowym

Danie główne: Cielęcina nadziewana borowikami, podana z kopytkami i kalafiorem romanesco

Deser: Lody z gorącym sosem owocowym

79,00 zł/os.*

 

 Propozycje dań na półmiskach:

 

 Propozycja I

Zupa: Domowy rosół z wołowiny i drobiu z makaronem

Danie główne na półmiskach (2 porcje mięsa na osobę)

Tradycyjna rolada wołowa, Grillowany filet z kurczaka, sos pieczeniowy

Dodatki: domowe kluski śląskie, ziemniaki opiekane,

czerwona kapusta na ciepło, zestaw surówek (marchew, seler, biała kapusta)

Deser: Domowa szarlotka na ciepło z lodami

85,00zł/os.*

 

 Propozycja II

Zupa: Chrzanowe cappuccino z chrustem szynkowym

Danie główne na półmiskach (2 porcje mięsa na osobę)

Rolada drobiowa nadziewana serem i szynką, Polędwiczka wp. grillowana, sos śmietanowy

Dodatki: ziemniaki opiekane, ryż ze słonecznikiem

Warzywa gotowane, zestaw surówek (marchew, seler, kapusta pekińska)

Deser: Sernik z sosem owocowym

85,00zł/os.*

 

Propozycja III

Zupa: Zupa z suszonych grzybów z łazankami i śmietaną

Danie główne na półmiskach (3 porcje mięsa na osobę)

Kacze uda pieczone z jabłkami, Polędwiczka wp. w plastrach boczku, Roladka z indyka nadziewana

szpinakiem, sos żurawinowo-jabłkowy, sos śmietanowy,

Dodatki: domowe kluski śląskie, ziemniaki opiekane,

warzywa gotowane, zestaw surówek (marchew, seler, buraki)

Deser: Lody z gorącym sosem malinowym

119,00zł/os.*

 

Propozycja IV

Zupa: Krem brokułowy z migdałami

Danie główne podawane na półmiskach (3 porcje mięsa na osobę):

Cielęcina nadziewana borowikami, Filet z gęsi, Polędwiczka wp. z rozmarynem, sos pieczeniowy, sos śmietanowy

Dodatki: kopytka, półksiężyce ziemniaczane,

warzywa gotowane, zestaw surówek (marchew, seler, buraki)

Deser: Suflet czekoladowy z gorącymi wiśniami

119,00zł/os.*

 

 Zestaw dziecięcy:

Zupa: Rosół z makaronem (bez zieleniny)

Danie główne: Filet panierowany drobiowy z frytkami i marchewką z jabłkiem

Deser: Lody z sosem owocowym i bitą śmietaną

39,00zł/os.

Propozycje przystawek:

  1. Pasztet z dziczyzną podany z sosem z owoców leśnych i chrupiącą bagietką 15,00zł/os. 2. Duet z siekanego łososia i śledzia podany z chrupiącą bagietką i musem chrzanowym 17,00zł/os. 3. Aromatyczna bruschetta z pomidorami, oliwkami, i papryką 13,00zł/os. 4. Mini tatar wołowy podany z tradycyjnymi dodatkami i chrupiącą bagietką 19,00zł/os.

Tort okolicznościowy – 69,00zł/kg

 

  

Propozycje zimnego bufetu:

  1. Staropolskie wędliny, mięsa pieczone, sery różne, sałatka jarzynowa, sałatka grecka,

jaja w sosie tatarskim, śledź w śmietanie, pikle, pieczywo, masło

55,00zł/os.,  w połączeniu z menu 40,00zł/os.

  1. Staropolskie wędliny, mięsa pieczone, sery twarde i pleśniowe, ryby wędzone, sałatka wiosenna, sałatka

Makaronowa z pomidorem i mozzarellą, terina z chrzanu i szynki, śledź w oleju, pikle, jaja w sosie tatarskim, sosy zimne, masło, pieczywo

75,00zł/os. w połączeniu z menu 55,00zł/os.

 

* oferta przeznaczona dla minimum 10 osób, nie obowiązuje podczas komunii.